Een logo is belangrijk voor uw onderneming.

Een logo is belangrijk voor uw onderneming.

Wist je dat je een bedrijf kunt identificeren door naar het logo te kijken, zelfs als de naam geen onderdeel van het logo is? En dat je kan raden wat het bedrijf juist doet aan de hand van het logo, al ken je het bedrijf niet. Symbolen / pictogrammen zijn effectieve manieren om informatie over uw bedrijf te communiceren. Daarom is een logo een belangrijk deel van het merk, uw bedrijf. Het heeft een grote invloed op hoe uw bedrijf naar buiten komt. Een goed logo is één van de belangrijkste merkinvesteringen die je als bedrijf kan doen.


Een logo-ontwerp is belangrijk.


Het eerste wat potentiële klanten van uw bedrijf gaan zien is vaak uw logo. En dus hét gezicht van uw onderneming. Een logo is niet zomaar een afbeelding, het is voor uw klanten een herkenningspunt en binnen uw branding een belangrijke basis voor uw bedrijf. Klanten vormen vaak binnen enkele seconden al een mening over uw bedrijf. Een passend en krachtig logo is een manier om potentiële klanten direct duidelijk te maken dat uw bedrijf hoogwaardige producten of diensten levert, betrouwbaar en professioneel is.


Onderscheidende factor van uw logo?


Enkele punten waaraan uw logo moet voldoen. Genoeg kenmerkend zodat het makkelijk herkenbaar is en eenvoudig genoeg om in meerdere media doeleinden te verwerken. Een goed logo is memorabel en een sterke eerste indruk. Of het nu op een pen of een reclamebord is, op elke grootte moet het logo zijn impact hebben. In zwart- wit of kleur, een goed logo maakt altijd indruk.


Details zijn belangrijk. Elk element van het design, kleuren, vormen en lettertypen, moet genoeg aandacht aan besteed worden. Deze elementen zorgen ervoor dat de boodschap van uw merk op een juiste en correcte manier overgebracht wordt. Een bouwbedrijf kan een vol, dik lettertype gebruiken, bij een bloemenwinkel passen meer cursieve en fantasierijke letters.


Uw logo moet passen bij uw bedrijf, zodat het de identiteit van uw onderneming versterkt. Zo voorkom je verwarring en misverstanden. Een consistent gebruik van de kleuren, afbeeldingen, lettertypes,.. zorgen voor een juist gecommuniceerde boodschap. Belangrijk dat uw logo ook deze boodschap meedraagt.


Kan logonodig.be u hier mee helpen?


Graag wil ik u daar bij helpen. Een startende onderneming die nog geen logo of huisstijl heeft? Of een bestaand bedrijf dat alles eens wil vernieuwen? logonodig.be weet hoe belangrijk een logo is voor uw bedrijf en staat klaar om uw bedrijf als merk naar buiten te laten komen. Ontdek op de website de verschillende keuzepakketten of neem contact op via info@logonodig.be.


Ik hoor graag van u!