Brouwerij Vagebond
2022

Brouwerij Vagebond

Brouwerij Vagebond is opgericht in 2005 vanuit een passie voor ambachtelijke bieren. De kleinschalige brouwerij is goed voor een productie van 6 hl per brouwsel. Ze gebruiken alleen de beste grondstoffen en brouwen traditioneel, met veel geduld en liefde voor hun product. De naam Vagebond komt van de locatie, Merksplas.
En volgende staat dan ook op het etiket vermeld: ‘De Belgische Wet tegen de Landloperij werd in 1866 gestemd en in 1891 verfijnd. Wie op straat kwam zonder pas of onvoldoende geld om een brood te kopen, vloog als landloper naar de gevangenis van Merksplas of Wortel. Deze wet werd in 1993 afgeschaft, omdat arm zijn geen misdaad is.”

Vandaar de naam Brouwerij Vagebond.

Afgelopen jaar hebben we samen met Brouwerij Vagebond hard gewerkt aan een volledige rebranding van de brouwerij en hun bieren. Elk bier heeft zo zijn eigen karakter, daarom hebben ze allemaal een eigen kleur gekregen. Dit door een herkenbare overkoepelende stijl, maar duidelijk verwant van elkaar toe te passen. Met voldoende aandacht naar de Vagebond en de omgeving. Zo zal voor het herkenbare oog de “skyline” van Merksplas Kolonie duidelijk te zien zijn in de branding.

De nieuwe stijl hebben we doorgevoerd op meerdere kanalen.
Van de etiketten, drukwerk, verpakkingsontwerp, brochure, website, promotiemateriaal en nog veel meer.