Gemeente Merksplas
2022

Gemeente Merksplas

De huisstijl van Gemeente Merksplas was aan vernieuwing toe. Om het zo dicht mogelijk in eigen gemeente te houden gingen ze samen met ons in zee om dit project uit te voeren.

Merksplas is een zeer jonge gemeente, daarmee bedoelen we de bevolking. De grote kernwoorden als we aan Merksplas denken zijn: Natuur, gemoedelijk, sociaal, dynamische in beweging, aangename mensen.
We staan dan ook bekend als de Spetsers, komende van rivier de Mark die in ons dorp ontspringt. En niet onbelangrijk de Kolonie, een groot natuurlijk domein met grote culturele waarde.

Na de identiteit gedefinieerd te hebben waren we klaar voor deze wel unieke oefening. Door te veranderen van “Gemeente Merksplas” naar “Merksplas” komen we krachtiger naar buiten. Met een baseline die nauw verwant is aan de Merksplasse visie. “Aangenaam vertoeven”
– Merksplas wil een oord zijn waar het aangenaam om leven, wonen, werken én vertoeven is, en waar er een klimaat heerst om niemand uit het oog te verliezen –

Alle diensten en entiteiten zitten nu op dezelfde golflengte, van het Sociaal Huis tot de dienst Toerisme.

De gehele stijl is in één keer gelanceerd langs de verschillende gemeentelijke kanalen: gemeentelijke nieuwsbrief, brieven, banners, enveloppen, sociale media… en binnenkort ook via de nieuwe website en het wagenpark.

Zie ook persbericht Merksplas